Mosel
Vi har stadigt næsten fuldt sortiment af Mosel vine fra alle fire producenter. – De få mangler vi har forventer vi leveret medio februar 2024.
Næste smut ned til vores producenter planlægges til at skulle ske i april-maj 2024, hvorefter vi forventer at have nye varer på hylderne i løbet af maj-juni 2024.
-
GONZLAY WEINE
-
LONGEN-SCHLÖDER
-
STEPHAN FISCHER,
-
ZUM EULENTURM
GONZLAY WEINE V/WEINGUT SCHÜTZ-SCHNEIDERS, TRABEN-TRARBACH
Vi lægger ud med vine fra vores gode venner i Traben-Trarbach, Heidi og Manfred Schneiders.
Hvis vi skal anbefale et par af Manfreds vine, skal det være hans fantastiske Riesling Zeppwingert trocken 2017, der sidder ”lige i skabet” nu – vi har de sidste flasker, der findes på markedet. Vi vil også gerne slå et slag for Manfreds sprøde og lækre Weissburgunder (Pinot blanc).
WEINKULTURGUT LONGEN-SCHLÖDER V/WEINGUT MARKUS LONGEN, LONGUICH
Næste producent i rækken er WeinKulturgut Longen-Schlöder i Longuich, der styres af Sabine i restauranten og Markus i mark og kælder. Ordet WeinKulturgut er passende på denne producent, der både har overnatning og restaurant, en ny kunstner etiket hvert år og noget godt gedigent vin på mange forskellige druer.
P.t. har vi en del af deres 2020 årgang, der er en super god årgang med så meget moden frugtsødme, at selv deres mest tørre vine fremstår med en let sødlig kant, på trods af at de kun har et restsukker indhold pr. liter på omkring 5-6 g.
Til fiskeretter vil vi klart anbefale deres new zealandsk inspirerede Sauvignon Blanc, der i den grad kalder på fisk og skaldyr. Også deres Weissburgunder (Pinot blanc), Chardonnay og Riesling-19/20 vil være perfekte ledsagere til fisk og lyst kød med flødebaserede sovs. Hvis det blot er et enkelt hyggeglas, kan vi anbefale Weißwein Königin (11 g/l restsukker) eller MM (13 g/l) begge har fin sødme, men er stadigt friske og lækre.
WEIN- & SEKTGUT STEPHAN FISCHER, ZELL AM MOSEL
I Zell huserer Stephan Fischer og familie med god vin klassisk tysk Riesling i alle sødmegrader. Stephans vin er god og passer til meget dansk mad. Skal vi anbefale et par af hans vine, må det være hans Rotling, der er en halvsød blanding af hvide og røde druer – den er bare god på terrassen en varm forårs- eller sommerdag.
ZUM EULENTURM V/WEINGUT TIMO STÖLBEN, BRIEDEL
Timo er en knalddygtig producent, der er inspireret af sin læretid i Italien, og nu har fået kredit for sin dygtighed og entusiasme og er blevet optaget i Weinguide Deutchland, Gault & Millau på fjerde år. I 2022 udgaven får Timos Riesling Sekt Brut Nature 2017 – 90 point og hans Sekt Brut 2017, samt den tørre Scäferlay 89 point for årgang 2020. Vi har dem alle på hylderne.
Generelt er Timos vine lette og fine med stor kompleksitet i næse og mund – Det kan snyde ved første mundfuld, men giv dem tid til at overtage smagsløgene Skal vi anbefale nogle af Timos vine, så står hans knastørre Winzersekt Riesling Brut Nature 2017 først for – den er sprød og lækker og tæt på ”sukkerfri”. Timos Winzersekt Brut har lidt mere sødme, men er stadig tør og anvendelig.